statist.se

Statist.se är en sida där statister sökes. Man blir medlem och kan erbjudas med jobb. Man kan själv kolla vilka sorter som behövs och om det är i en stad nära dig.

Detta är en sida jag testade för ungefär ett år sedan. Det står en massa om att det är så lätt att få jobb eller få en start på kariären. Betalade 139 kr för ett halvår, och fick inget jobb! Jag hittade inte ens något jobb jag kunde söka till. Det stog till exempel: “söker polsk kvinna 40 år. Inspelning i Umeå”. Jag blir så sur. Och så har man betalat massa i onödan.

Så DISS, absolut inget att rekomendera!

höstpromenad

Jag fick ledigt från jobbet idag och spenderade förmiddagen med att läsa ut Ett öga rött av Jonas Hassan Khemiri istället. Den ska vara utläst till på måndag och nu ska jag skriva en sida om den också under helgen. Den var jättebra. Jag började läsa den igår eftermiddag. Lättläst med andra ord. Eller så blir det så när man läst litteraturvetenskap och vant sig vid att läsa Kafka och Rushdie och annat sånt trevligt.


När jag läst ut boken och vaknade upp in i verkligheten igen upptäckte jag att solen sken där ute. Det yrde höstlöv och såg så mysigt ut, så jag tog en promenad. Promenerade runt på St Pauli-kyrkogården och fick konstiga blickar av folk som inte verkade tycka att det var helt normalt att promenera runt på en kyrkogård. Inte vet jag, men jag tycker det är ganska trevligt. Det finns ett sånt lugn på kyrkogårdar och så mycket kärlek. Alla de där stenarna har ju satts dit av folk som saknar de som dött. Sorgligheter också naturligtvis, som en liten pojke som bara blev fem år. Det gör ont i hjärtat av att se små leksaker på en grav. Jag kände genast för att köpa en Playmobil för att hedra det döda barnet.

Det är intressant att gå och läsa på gravstenarna om ryttarmästare och stadstjänstemän och slakterimästare och fd boskapsskötare. Den allra största gravstenen av dem alla låg i ett mörkt hörn och tillhörde familjen Kockum. Jag fann två riktigt vackra stenar som var formade precis som trädstubbar. Jag har aldrig sett några sådana förut. I ett annat hörn stod ett gäng stenar med form och mönster precis som runstenar. Det var också lite annorlunda.

Det är blåsigt idag och ligger röda, gula och bruna löv överallt längs trottoarerna. Jag gick runt och flinade hela tiden för att jag inte kunde låta bli att le av hur vackert allt var. Skrattade åt alla omkullblåsta glassgubbar överallt. De låg där alldeles utslagna men såg ändå lika überglada ut.

Men det är vackert ändå. Soliga höstdagar är vackra. Så vackra något kan bli ungefär.

The sun is here.

Vaknade precis, halv tolv !!! Haha. Men mamma ringde och väckte mig halv tio för en sak. Sen somnade jag om igen 🙂 Idag är det ju fint väder, och jag ska jobba, så inget stranden för mig. Men på onsdag ska jag och tjejerna till stranden 🙂 Najsmajs. Nu måste jagin i dushen, hitta lämpliga jobbekläder, äta, sen jobba :)Vi hörs, ha en underbar dag i det fina vädret. PUSS!


Jobb, 13:30-20:30.

Småland & Malmö!

*sjunger*

Småland i mitt hjäääärta, låt mig besjunga dig nuuuuu…

Vad jag älskar Småland! 🙂 Så underbart att komma hit och höra lite småländska. Att få känna sig helt normal hos frisören, där alla andra också pratar småländska och inte börjar lyssna extra noga på allt jag säger för att klura ut var jag kommer ifrån. Det är som på jobbet på de olika hotellen i Malmö (http://www.hotell-malmö.se/)Tidigt i morse satt jag på en grön buss i Malmö och hörde de gamla vanliga stationerna “Nästa Caroli City”, “Nästa Centralen” på skånska. Jag kan inte låta bli att muttra lite över den märkliga betoningen varje gång jag hör den där kvinnliga rösten i högtalarna. Så kommer jag till Växjö, där det regnar (surprise surprise) och ska därför ta en buss hem från stan. Jag har inte åkt buss i Växjö på flera år säkert och när man är van vid busschaufförerna i Malmö känns det lite smått märkligt att åka buss här. Växjöbussarna är vita, det är en manlig röst som berättar om hållplatserna och han pratar småländska. “Nästa hållplats Stoootååååjätt” “Nästa hållplats Stryykjääänett”. Hoho.. jag satt och log hela turen så att en tant lite längre fram stirrade lite oroat på mig.

Kommer hem till mor och far och hittar dem båda plus faster Frida fikandes i köket.

Lägger märke till att pappa inhandlat några fler tekniska prylar och tydligen har fler planer på gång. Faster Fridaretar honom lite för hans leksaker. Tja.. varför inte? 🙂

En dag på macken…

jag kan väl börja berätta om dagen ända från början. haha. jag vaknade och hade drömt att jag skulle på BD konsert. tråkigt att vakna precis innan de skulle börja spela och inse att jag aldrig kommer se Skrillex live.


aja, sen så åt jag frukost och fixade mig. tog bussen som gick en kvart innan den jag tog igår. ville ju inte komma försent idag igen.
när jag klev av bussen gick ajg ett varv runt ica bara för att jag inte skulle komma för tidigt 😉 . haha.

sen gick jag till macken och böt om.

sen var det bara att gå ut och göra uterundan. usch va tråkig den är.

efter det packade jag upp en massa varor inne i kylen och sen packade jag upp cigg och snus. snusen skulle också vara inne i kylen så typ halva dagen var jag inne i kylen. kallt!

sen började jag plocka bort en massa sommarsaker (badbollar, handdukar osv..).
slutade mitt i och gick till mcdonalds för jag hade blivit riktigt hungrig (klockan var ett!). på väg in på mcdonalds gick jag in i en glasvägg. lyckat XD
efter jag hade ätit gick jag tillbaka till shell och fortsatte att plocka bort de där sommarsakerna. (de skulle ner i lådor.) sen var det bara att tejpa igen lådorna och skriva vad de innehöll.
sen skulle de ut till förrådet. det spöregnade och var kallt men jag gick ut i bara t-shirt första gången. sen andra gången var det en som sa åt mig att ta på en jacka så jag gjorde det.
men mitt hår blev blött och det droppade vatten från det ett litet tag efter XD

sen hjälpte jag till lite att plocka upp nya vintersaker (som bilskrapor, filtar osv.).

sen var det bara en halvtimme kvar och då sa danne att jag skulle hämta 20st 1,5 liters pepsi och colaflaskor och fylla på i butiken.
då gick jag till lagret och tyckte att det såg så konstigt ut om jag drog ut bara 20 flaskor på en vagn så jag bar alla flaskorna på en gång. det var tungt 😉 . Fan nästan så jag längtar tillbaka till jobbet på Hotel Palace på Malta
det tog bara 5 min och sen fick jag gå.
haha alla klagar på att jag jobbar för fort.
det här är några saker de sagt till mig: “det känns som om du jobbat här hela livet för du jobbar mycket snabbare än de som jobbar här” “det jobbet du gjort idag tar ungefär 3 dagar för en annan person att göra så du får gå hem” “du får sluta jobba så fort så du kan vara kvar till 3 nån dag”. de har sagt en massa andra saker om att jag jobbar snabbt oxå. det vanligaste är iaf  “sluta jobba så snabbt” 😉 .
haha fast en sak har jag lärt mig. på en mack finns det alltid nåt man kan göra. så det är kanske inte så smart att jobba så snabbt ändå 😉

Onsdag

En annan bra blogg för ekonomi är Colorful. Där hittar du många intressanta artiklar om ekonomi.

Hade världens jobbigaste natt, inte i att det var mkt att göra snarare psykist. Blev hyperstressad nästan på en gång & vid 02.00 visste jag knappt vad jag skulle göra, kl 03.00 ringde jag hem till sambon för att få höra hans röst & sen gick jag & vilade & sov en timme, efter det blev det lite bättre. Väl hemma imorse så kändes det så skönt, somnade efter ett tag & sov så hårt att jag inte hörde när sambon gick eller att han pratade med mig, sen så började jag vakna vid 12.30 & så höll det på tills 14.30 då gick jag upp, orkade inte ligga & vakna hela tiden. Drömma underliga drömmar & vrida & vända sig över hela sängen & vakna hela hela tiden & vara alldeles varm. uhhh!

Åt lite lunch med sambon & nu ska jag klä mig, vet inte vad jag ska göra men tiden går väl åt ändå skulle jag tro. Vill ha ost & vin kväll men det går ju knappast nu när jag ska jobba igen!?!?
Jaja jag jobbar med erik idag & då går det an, han babblar visserligen alldeles för mkt & gärna när jag läser, men hellre han än alla de andra grin & tjatkärringarna, jag hatar dem!

& magen hatar jag också, den är uppsvälld & gör ont efter den lilla lunchen & det gillar jag verkligen inte!

trosor, ufon och lets dance

Ibland kan jag känna att jag är alldeles för öppenhjärtlig här på Ironien. Jag berättar om min tunntarm och sånt. På sätt och vis är det vidrigt, men det är sådan jag är. Lite vidrig från time to time liksom. Nu tänkte jag vara såndär igen och berätta sånt ni kanske inte vill veta. Jag upptäckte nämligen just att jag satt på mig mina trosor utochin. Och gått runt så hela dagen. Jag måste ha varit jävligt trött imorse.

Eller så blev jag någon gång under dagen bortförd av utomjordingar och utsatt för snuskiga experiment. Jag var ju på presslunch med Lets Dance-deltagarna idag och en hel del av dem hade säkert tagit UFOt dit.

Tilde Fröling var snyggast. Hon var Thailandbrun och hade ett väldigt stort, vitt leende. Fast mest intressant var att hon hade pressat upp tuttarna så de nästan snuddade vid hennes haka. Det såg.. mjukt ut. Undrar om hon vilar sitt ganska stora huvud mot dem när nackmusklerna liksom inte orkar längre. Linda Lampenius, som väl ändå är känd för sina jättebomber?, hade dolt dem under en svart klänning med hög hals. Jag trodde hon skulle komma naken.
Susan Lanefeldt var tack och lov inte naken men däremot tantäcklig och stötte på David Hellenius, som i sin tur lämnade små sarkastiska kommentarer om allt och alla. Det var kul. Mindre kul var Uffe Larsson som (som vanligt) såg ut som ett vandrande lik men än mer skrämmande än det var hans så kallade “skämt” som ingen fattade. Nästan lika skrämmande var danstjejernas dallrande magar som var till allmän beskådan. De paljettklädda klänningarna var minimala och “stoppad korv” känns som en passande beskrivning. Vi analyserade deras fetma en stund medans vi stoppade i oss geléhallon. Vidare såg Mi Ridell totalt sönderbotoxad ut medan Mat-Tina faktiskt var ganska snygg.

Nästan lika snygga var alla unga, hippa journalister. Fan vad jag hatar dem. Vi käkade med en av dem, Johanna från Cosmopolitan, och hon hade precis tillträtt som redaktionsassistent. Suck. Jag gissar att hon var ungefär 20 år gammal.

Okej, hon var inte 20. Men hon var snygg, oförskämt trevlig och använde sig av mitt namn. Jag tror inte vi kunde hjälpa det, men på något sätt förvandlades jag och Kattan till überbitches. Jobbiga himla med ögonen-journalister. Vi namedroppade TV4s pressfolk tills stackaren kände sig lagom förvirrad och då satte Kattan in dödsstöten och ignorerade henne rakt av. Way to go.. Snällpiller någon?

Jag hoppas att det inte finns en himmel för då är nog inte jag välkommen.

Boka hotell i vårt grannland Finland. Här finns många tips på hotell i Finland

Snårskog på jobbet

Idag var det ju en riktig snårskog på jobbet. Har blandat översättningskatastrofer med att placera skyltar runt landet. Nu öser det in foton på små byggnader runt om i Sverige. Och då ska jag bestämma placering av skylt fan och bedöma kostnaden.

Ja det är ju fan som man skäms men det måste ju göras och mina chefer är helt på det klara med vad jag pysslar med. Imorgon är ambitionen att jobba på gamla kontoret.

När den totala översättningskatastrofen kom in via mejl så tackade jag för mig och gick för dan.

Har sökt min lilla Mamma S med ljus och lykta. Nu fick jag äntligen tala med Pappa U som kunde berätta att hon inte ens var talar. Oj oj vad har min lilla Mamma H åkt på.

Skyltar

Idag har jag fått samtal nonstop från landets alla hörn. De vill alla diskutera skyltar. Ja men man blir ju så full i skratt. De är alldeles i extas över att fått ett namn att diskutera denna brännande fråga. Ja som jag sa till min chef idag, its a dirty job but somebody has to do it.

I övrigt har jag suttit och publicerat saker på obegripliga språk. Gäller verkligen att hålla tungan rätt i munnen. Kunde bara inte få det att funka ett tag. Då visade det sig att jag inte kunde kopiera från word, bara pdf. Så Mamma E fick gripa in och konvertera.