drömmen ska brinna om ett annat liv

Ingenting väsentligt har egentligen hänt de senaste veckorna, det är först nu det och drömmen om ett annat liv börjar.
När jag flanerade längst stadens gator idag kändes det ganska skönt att veta att man skulle säga adjö till husfasaderna, kullerstenarna och affärena – för då får man en anledning att slicka de rena när man kommer tillbaka.
Snart går jag mitt öde till mötes, Maria Teresa kommer plötsligen sitta mittimot mig, tala till mig på ett främmande språk och fingra på en silverbrosch.

El sol no tiene ha olvidado tú.

Om att åka på all inclusive?

Jag tycker att det är väldigt stimulerande och inspirerande att resa runt i världen och upptäcka nya städer och nya länder. Jag har därför vid flera tillfällen gjort långa resor på flera månader när jag har besökt flera länder. Ibland har jag rest med flyg och vid något tillfälle har jag rest mycket med tåg. När jag reste med tåg så reste jag genom Europa vilket jag tyckte var väldigt bekvämt eftersom att jag inte reste särskilt långt mellan de olika länderna. Det hela slutade sedan med att jag flög hem eftersom att jag då befann mig i Italien och inte hade någon vidare lust att sitta på tåget hem, det hade säkert tagit ett helt dygn.

Numera är jag inte lika flexibel och har inte möjlighet till att vara bortrest under så lång tid. Däremot så tycker jag fortfarande att det är lika roligt att resa vilket innebär att jag, så snart tillfälle ges, försöker ge mig ut på några resor och upptäcka något nytt ställe.

Eftersom att jag är en inbiten resenär och är van vid att resa på egen hand och klara mig helt själv har jag givetvis varit lite skeptisk mot all inclusive resa. För mig har inte detta känts riktigt äkta, utan för mig så har all inclusive tidigare varit fusk jämfört med att bara resa och sedan ta in på ett hotell först där på plats på resemålet. Att boka saker och ting i förväg har absolut inte varit min melodi, så därför blir det säkert inte överraskande är när jag säger att jag inte riktigt förstått mig på all inclusive tidigare. Ser man dock på dessa bilder så kan man förstå att det är väldigt tilltalande för många:

Dominican Republic All Inclusive Resorts
Gran Hotel Guadalpin Banus
Delphin Diva, Antalya

Jag är däremot äldre nu och jag ser fördelarna med det all inclusive resa ger nu när jag har så lite tid, jag kan inte vara borta mer än en vecka. Då tror jag att all inclusive kommer att passa mig alldeles perfekt, eftersom att jag samtidigt som jag är på resa vill se och göra så mycket saker som möjligt. När jag tidigare var ute och reste under lång tid var det inte lika viktigt att hinna med att göra så mycket saker varje dag eftersom att jag ändå skulle hinna. Nu tror jag däremot att all inclusive kommer att göra så att jag hinner uppleva så mycket mer!

Ute på resa till Malta

Yes! Som ni flesta säkert vet så sitter jag och jobbar några veckor nere på Malta. Det kommer även att bli lite utflykter, exempelvis har jag bokat ett trevligt litet hotell på granön Gozo som kommer bli riktigt trevligt! Vi har bokat Gozo Houses of Character för en trevlig weekend på Gozo. Kommer bli trevligt!

Vi kommer även att dyka på Gozo vilket var väldigt längesen. Jag läste bland annat att Malta är bland de tre bästa ställena att dyka på i hela världen och med denna filmen som uppladdning känner jag mig sjukt taggad.