close your eyes, clear your heart

veckorna går fort för nu är det helg .. igen.  men inte mig emot, icke sa nicke. det skulle vara en helkväll med sofia och jenny igår. det blev en 3/4 kväll kan man säga, haha. vi gick och åt på table 20. finns det nån som gör godare pasta carbonara, sjukt gott. sen begav vi oss till sporthallen för att bevittna innebandyderby mellan färjestad-slätafly. haha, det blev en period sen blev det att åka hemåt. hmm, ibland hatar jag att vara kvinna. menmen, har jag bestämt mig för ha en rolig kväll ute så ska jag ha det också. så hem, en stark tablett och en tupplur. sen var jag på g igen. det blev palace.

kul hade vi, lite mkt schlager men så är det när man är ute med jenny och sofia, haha. salomeh och jag var mer inne på stora golvet, det är det riktigt musik. det dansades till klockan blev sent. efterfest kan vi inte kalla det, men en kopp te med goda vänner är aldrig fel mitt i natten. tills en av dem däckar på ens soffa vill säga, haha.

igår var det allderles för tyst, jag borde kanske förklarat. tänker inte tappa dig, underbara människa. men vi får se vad som händer ikväll. sen som vanligt efter några timmar på café dream så måste jag skynda in i duschen innan dzejna, jehona och company kommer .. för ikväll blir det utgång.

I did my best to notice
when the call came down the line,
up to the platform of surrender.
I was brought but I was kind
and sometimes I get nervous
when I see an open door.

God Eftermiddag!

Har precis smällt i mig fyra mackor och en kopp te, nu sitter jag som en säck med skit och bara göder. Är oerhört trött efter idag, fast jag tog en liten sovmorgon och skippade första lektionen. Vaknade fler gånger i natt av olika anledningar, att det var för varmt, för kallt, jag blev törstig, sendrag i benet, trodde att jag försov mig o.s.v.

Måste plugga nu, har mycket att göra. Hoppas att ni mår bra och haft en trevlig dag!
Sköt om er!

På kärleksdagen

Undrar vad den gör därinne?

Idag när jag satt och kissade (man gör det rätt ofta såhär mot slutet) kan jag att tänka på en sak. Det är en levande liten människa inuti i min mage. Och det är en väldigt svår tanke att förlika sig med! Kanske helt omöjlig. Det är liksom någon därinne som kom från mer eller mindre ingenting och som i nio månader roat sig med att ta en massa näring från mig för att växa till sig för att bli så stor så den ska göra riktigt riktigt ont att få ut.

Nu är den dessutom helt klar och ligger bara och väntar på rätt tillfälle att titta ut. Den ligger där klar och vi går och väntar, men enligt forskare som borde veta så är det barnet som bestämmer. Vi får helt enkelt vänta vackert och tålmodigt till den lilla känner sig helt redo att se Karolinskas lysrörsbelysning. Sjuk grej.

statist.se

Statist.se är en sida där statister sökes. Man blir medlem och kan erbjudas med jobb. Man kan själv kolla vilka sorter som behövs och om det är i en stad nära dig.

Detta är en sida jag testade för ungefär ett år sedan. Det står en massa om att det är så lätt att få jobb eller få en start på kariären. Betalade 139 kr för ett halvår, och fick inget jobb! Jag hittade inte ens något jobb jag kunde söka till. Det stog till exempel: “söker polsk kvinna 40 år. Inspelning i Umeå”. Jag blir så sur. Och så har man betalat massa i onödan.

Så DISS, absolut inget att rekomendera!

Paracet och pepsi.

Idag är vi förkylda. Det enda vi orkat är att sticka till Ica och handla fryspizza, läsk, chips och choklad. Nu ska vi hitta en film vi kan ladda ner och slöa framför ikväll.. Hoppas jag inte ska behöva spendera min sista semestervecka i sängen bara.

Baka nyttigt och gott, går det?

När jag var liten ville jag bli bagare, jag ville skapa konst genom tårtor och bakelser. Blanda tillbehör och hitta njutning för smaklökarna. Jag älskar fortfarande att baka, men då jag undviker ägg,mjölk och vetemjöl blir det svårare att få till det. Det är mitt nya uppdrag ! jag ska börja baka nyttigt men samtidigt så ska det vara otroligt gott !! ska sätta mig ikväll och leta massa recept !

drömmen ska brinna om ett annat liv

Ingenting väsentligt har egentligen hänt de senaste veckorna, det är först nu det och drömmen om ett annat liv börjar.
När jag flanerade längst stadens gator idag kändes det ganska skönt att veta att man skulle säga adjö till husfasaderna, kullerstenarna och affärena – för då får man en anledning att slicka de rena när man kommer tillbaka.
Snart går jag mitt öde till mötes, Maria Teresa kommer plötsligen sitta mittimot mig, tala till mig på ett främmande språk och fingra på en silverbrosch.

El sol no tiene ha olvidado tú.

Home

Hej Hej!

Nu är jag hemma! Kvällen blev inte lika lång som jag hade trott, men vi hann ändå göra massor av saker. Eller massor och massor. Vi satt och degade framför tv:n och såg två filmer (Rec och Juno) och såklart åt vi popcorn till. Vi hann också se några avsnitt med Robert Gustavsson, så sjukt rolig han är! Det blev inte så mycket bilder från kvällen, men två stycken kan jag bjuda på iallafall. Hur har eran fredagskväll varit? Vad har ni hittat på..?

höstpromenad

Jag fick ledigt från jobbet idag och spenderade förmiddagen med att läsa ut Ett öga rött av Jonas Hassan Khemiri istället. Den ska vara utläst till på måndag och nu ska jag skriva en sida om den också under helgen. Den var jättebra. Jag började läsa den igår eftermiddag. Lättläst med andra ord. Eller så blir det så när man läst litteraturvetenskap och vant sig vid att läsa Kafka och Rushdie och annat sånt trevligt.


När jag läst ut boken och vaknade upp in i verkligheten igen upptäckte jag att solen sken där ute. Det yrde höstlöv och såg så mysigt ut, så jag tog en promenad. Promenerade runt på St Pauli-kyrkogården och fick konstiga blickar av folk som inte verkade tycka att det var helt normalt att promenera runt på en kyrkogård. Inte vet jag, men jag tycker det är ganska trevligt. Det finns ett sånt lugn på kyrkogårdar och så mycket kärlek. Alla de där stenarna har ju satts dit av folk som saknar de som dött. Sorgligheter också naturligtvis, som en liten pojke som bara blev fem år. Det gör ont i hjärtat av att se små leksaker på en grav. Jag kände genast för att köpa en Playmobil för att hedra det döda barnet.

Det är intressant att gå och läsa på gravstenarna om ryttarmästare och stadstjänstemän och slakterimästare och fd boskapsskötare. Den allra största gravstenen av dem alla låg i ett mörkt hörn och tillhörde familjen Kockum. Jag fann två riktigt vackra stenar som var formade precis som trädstubbar. Jag har aldrig sett några sådana förut. I ett annat hörn stod ett gäng stenar med form och mönster precis som runstenar. Det var också lite annorlunda.

Det är blåsigt idag och ligger röda, gula och bruna löv överallt längs trottoarerna. Jag gick runt och flinade hela tiden för att jag inte kunde låta bli att le av hur vackert allt var. Skrattade åt alla omkullblåsta glassgubbar överallt. De låg där alldeles utslagna men såg ändå lika überglada ut.

Men det är vackert ändå. Soliga höstdagar är vackra. Så vackra något kan bli ungefär.

Fergie – Big girls dont cry

God morgon.

Eller för min del så är det “god morgon”, jag vaknade för ungefär en timme sedan. Jag lägger nog inte in någon “Dagens outfit” idag eftersom jag ska till stallet, men kanske ett litet tips smyger sig in någonstans. Klockan kvart över tre måste jag börja gå mot Skogskyrkogårdens tunnelbana. Jag ska möta Marie i Farsta Strand för att sedan gå hem till henne och hämta saker till hennes utklädnad inför skötardagen. Hon ska va fiskmås, haha x). Som hon har beskrivit det så tror jag att hon kommer ha den snyggaste kostymen (a). Nu kommer lite musik. Big girls dont cry med Fergie, jag är fortfarande helt kär i den låten trots att de flesta nog kan tycka att låten blivit tråkig eftersom dem hört den så många gånger. Men inte jag (a). Nu ska jag äta frukost, yummie :). kram, rebecka.