close your eyes, clear your heart

veckorna går fort för nu är det helg .. igen.  men inte mig emot, icke sa nicke. det skulle vara en helkväll med sofia och jenny igår. det blev en 3/4 kväll kan man säga, haha. vi gick och åt på table 20. finns det nån som gör godare pasta carbonara, sjukt gott. sen begav vi oss till sporthallen för att bevittna innebandyderby mellan färjestad-slätafly. haha, det blev en period sen blev det att åka hemåt. hmm, ibland hatar jag att vara kvinna. menmen, har jag bestämt mig för ha en rolig kväll ute så ska jag ha det också. så hem, en stark tablett och en tupplur. sen var jag på g igen. det blev palace.

kul hade vi, lite mkt schlager men så är det när man är ute med jenny och sofia, haha. salomeh och jag var mer inne på stora golvet, det är det riktigt musik. det dansades till klockan blev sent. efterfest kan vi inte kalla det, men en kopp te med goda vänner är aldrig fel mitt i natten. tills en av dem däckar på ens soffa vill säga, haha.

igår var det allderles för tyst, jag borde kanske förklarat. tänker inte tappa dig, underbara människa. men vi får se vad som händer ikväll. sen som vanligt efter några timmar på café dream så måste jag skynda in i duschen innan dzejna, jehona och company kommer .. för ikväll blir det utgång.

I did my best to notice
when the call came down the line,
up to the platform of surrender.
I was brought but I was kind
and sometimes I get nervous
when I see an open door.

På kärleksdagen

Undrar vad den gör därinne?

Idag när jag satt och kissade (man gör det rätt ofta såhär mot slutet) kan jag att tänka på en sak. Det är en levande liten människa inuti i min mage. Och det är en väldigt svår tanke att förlika sig med! Kanske helt omöjlig. Det är liksom någon därinne som kom från mer eller mindre ingenting och som i nio månader roat sig med att ta en massa näring från mig för att växa till sig för att bli så stor så den ska göra riktigt riktigt ont att få ut.

Nu är den dessutom helt klar och ligger bara och väntar på rätt tillfälle att titta ut. Den ligger där klar och vi går och väntar, men enligt forskare som borde veta så är det barnet som bestämmer. Vi får helt enkelt vänta vackert och tålmodigt till den lilla känner sig helt redo att se Karolinskas lysrörsbelysning. Sjuk grej.

Paracet och pepsi.

Idag är vi förkylda. Det enda vi orkat är att sticka till Ica och handla fryspizza, läsk, chips och choklad. Nu ska vi hitta en film vi kan ladda ner och slöa framför ikväll.. Hoppas jag inte ska behöva spendera min sista semestervecka i sängen bara.

drömmen ska brinna om ett annat liv

Ingenting väsentligt har egentligen hänt de senaste veckorna, det är först nu det och drömmen om ett annat liv börjar.
När jag flanerade längst stadens gator idag kändes det ganska skönt att veta att man skulle säga adjö till husfasaderna, kullerstenarna och affärena – för då får man en anledning att slicka de rena när man kommer tillbaka.
Snart går jag mitt öde till mötes, Maria Teresa kommer plötsligen sitta mittimot mig, tala till mig på ett främmande språk och fingra på en silverbrosch.

El sol no tiene ha olvidado tú.

höstpromenad

Jag fick ledigt från jobbet idag och spenderade förmiddagen med att läsa ut Ett öga rött av Jonas Hassan Khemiri istället. Den ska vara utläst till på måndag och nu ska jag skriva en sida om den också under helgen. Den var jättebra. Jag började läsa den igår eftermiddag. Lättläst med andra ord. Eller så blir det så när man läst litteraturvetenskap och vant sig vid att läsa Kafka och Rushdie och annat sånt trevligt.


När jag läst ut boken och vaknade upp in i verkligheten igen upptäckte jag att solen sken där ute. Det yrde höstlöv och såg så mysigt ut, så jag tog en promenad. Promenerade runt på St Pauli-kyrkogården och fick konstiga blickar av folk som inte verkade tycka att det var helt normalt att promenera runt på en kyrkogård. Inte vet jag, men jag tycker det är ganska trevligt. Det finns ett sånt lugn på kyrkogårdar och så mycket kärlek. Alla de där stenarna har ju satts dit av folk som saknar de som dött. Sorgligheter också naturligtvis, som en liten pojke som bara blev fem år. Det gör ont i hjärtat av att se små leksaker på en grav. Jag kände genast för att köpa en Playmobil för att hedra det döda barnet.

Det är intressant att gå och läsa på gravstenarna om ryttarmästare och stadstjänstemän och slakterimästare och fd boskapsskötare. Den allra största gravstenen av dem alla låg i ett mörkt hörn och tillhörde familjen Kockum. Jag fann två riktigt vackra stenar som var formade precis som trädstubbar. Jag har aldrig sett några sådana förut. I ett annat hörn stod ett gäng stenar med form och mönster precis som runstenar. Det var också lite annorlunda.

Det är blåsigt idag och ligger röda, gula och bruna löv överallt längs trottoarerna. Jag gick runt och flinade hela tiden för att jag inte kunde låta bli att le av hur vackert allt var. Skrattade åt alla omkullblåsta glassgubbar överallt. De låg där alldeles utslagna men såg ändå lika überglada ut.

Men det är vackert ändå. Soliga höstdagar är vackra. Så vackra något kan bli ungefär.

Über alles

skulle kunna skriva om att jag är i tyskland, skulle kunna skriva om en deppighet som inte försvinner, skulle kunna skriva om människor som inte förstår mig, skulle kunna skriva om min känslor, skulle kunna skriva om längtan efter omtanke, skulle kunna skriva om så mycket längtan. Men gör det inte. Väljer att låta bli, för att skona.

En dag på macken…

jag kan väl börja berätta om dagen ända från början. haha. jag vaknade och hade drömt att jag skulle på BD konsert. tråkigt att vakna precis innan de skulle börja spela och inse att jag aldrig kommer se Skrillex live.


aja, sen så åt jag frukost och fixade mig. tog bussen som gick en kvart innan den jag tog igår. ville ju inte komma försent idag igen.
när jag klev av bussen gick ajg ett varv runt ica bara för att jag inte skulle komma för tidigt 😉 . haha.

sen gick jag till macken och böt om.

sen var det bara att gå ut och göra uterundan. usch va tråkig den är.

efter det packade jag upp en massa varor inne i kylen och sen packade jag upp cigg och snus. snusen skulle också vara inne i kylen så typ halva dagen var jag inne i kylen. kallt!

sen började jag plocka bort en massa sommarsaker (badbollar, handdukar osv..).
slutade mitt i och gick till mcdonalds för jag hade blivit riktigt hungrig (klockan var ett!). på väg in på mcdonalds gick jag in i en glasvägg. lyckat XD
efter jag hade ätit gick jag tillbaka till shell och fortsatte att plocka bort de där sommarsakerna. (de skulle ner i lådor.) sen var det bara att tejpa igen lådorna och skriva vad de innehöll.
sen skulle de ut till förrådet. det spöregnade och var kallt men jag gick ut i bara t-shirt första gången. sen andra gången var det en som sa åt mig att ta på en jacka så jag gjorde det.
men mitt hår blev blött och det droppade vatten från det ett litet tag efter XD

sen hjälpte jag till lite att plocka upp nya vintersaker (som bilskrapor, filtar osv.).

sen var det bara en halvtimme kvar och då sa danne att jag skulle hämta 20st 1,5 liters pepsi och colaflaskor och fylla på i butiken.
då gick jag till lagret och tyckte att det såg så konstigt ut om jag drog ut bara 20 flaskor på en vagn så jag bar alla flaskorna på en gång. det var tungt 😉 . Fan nästan så jag längtar tillbaka till jobbet på Hotel Palace på Malta
det tog bara 5 min och sen fick jag gå.
haha alla klagar på att jag jobbar för fort.
det här är några saker de sagt till mig: “det känns som om du jobbat här hela livet för du jobbar mycket snabbare än de som jobbar här” “det jobbet du gjort idag tar ungefär 3 dagar för en annan person att göra så du får gå hem” “du får sluta jobba så fort så du kan vara kvar till 3 nån dag”. de har sagt en massa andra saker om att jag jobbar snabbt oxå. det vanligaste är iaf  “sluta jobba så snabbt” 😉 .
haha fast en sak har jag lärt mig. på en mack finns det alltid nåt man kan göra. så det är kanske inte så smart att jobba så snabbt ändå 😉

SL

Vaknade upp alldeles nyss, inte utvilad men bäst att gå upp nu, hur ska jag annars somna ikväll? Nåja, gårdagskvällen var kul. Förutom att bussen till Danderyd aldrig kom, så vi tog en taxi. Dessutom tog det 1 ½ timme att komma hem från Fridhemsplan…

Appropå bussar, i förrgår när jag och My var på väg hem från stan så stannade vi vid en busshållplats (endast 2 hållplatser innan vi ska gå av) och världen fjortisgäng kommer på. Nära oss sätter sig två tjejer. De kanske var 15 år gamla och båda var dyngraka. Då bestämde vi oss för att sätta oss längre fram. Precis när vi funnit våra nya säten springer ytterligare ett 20 fjortisar på bussen. Varannan person visar busskort och detta gör ju givetvis busschaffören förbannad. Han stänger av bussen och vägrar köra vidare. Vi stod där i säkert 20 minuter. När fjortisgänget fick reda på att väktare var på väg sprang de av allt va de hade. Fan va förbannad jag var! Eller var? Jag är fortfarande förbannad. De ska nog få se!

Idag ska jag ägna mig åt att skriva ett brev till SL, plugga matte och projektarbete. Ikväll blir det nog övningskörning också.