Om att åka på all inclusive?

Jag tycker att det är väldigt stimulerande och inspirerande att resa runt i världen och upptäcka nya städer och nya länder. Jag har därför vid flera tillfällen gjort långa resor på flera månader när jag har besökt flera länder. Ibland har jag rest med flyg och vid något tillfälle har jag rest mycket med tåg. När jag reste med tåg så reste jag genom Europa vilket jag tyckte var väldigt bekvämt eftersom att jag inte reste särskilt långt mellan de olika länderna. Det hela slutade sedan med att jag flög hem eftersom att jag då befann mig i Italien och inte hade någon vidare lust att sitta på tåget hem, det hade säkert tagit ett helt dygn.

Numera är jag inte lika flexibel och har inte möjlighet till att vara bortrest under så lång tid. Däremot så tycker jag fortfarande att det är lika roligt att resa vilket innebär att jag, så snart tillfälle ges, försöker ge mig ut på några resor och upptäcka något nytt ställe.

Eftersom att jag är en inbiten resenär och är van vid att resa på egen hand och klara mig helt själv har jag givetvis varit lite skeptisk mot all inclusive resa. För mig har inte detta känts riktigt äkta, utan för mig så har all inclusive tidigare varit fusk jämfört med att bara resa och sedan ta in på ett hotell först där på plats på resemålet. Att boka saker och ting i förväg har absolut inte varit min melodi, så därför blir det säkert inte överraskande är när jag säger att jag inte riktigt förstått mig på all inclusive tidigare. Ser man dock på dessa bilder så kan man förstå att det är väldigt tilltalande för många:

Dominican Republic All Inclusive Resorts
Gran Hotel Guadalpin Banus
Delphin Diva, Antalya

Jag är däremot äldre nu och jag ser fördelarna med det all inclusive resa ger nu när jag har så lite tid, jag kan inte vara borta mer än en vecka. Då tror jag att all inclusive kommer att passa mig alldeles perfekt, eftersom att jag samtidigt som jag är på resa vill se och göra så mycket saker som möjligt. När jag tidigare var ute och reste under lång tid var det inte lika viktigt att hinna med att göra så mycket saker varje dag eftersom att jag ändå skulle hinna. Nu tror jag däremot att all inclusive kommer att göra så att jag hinner uppleva så mycket mer!